Vanmorgen rond 9.20u heeft  Agnes J. uit Olen het leven gered van een bejaarde dame die op het spoor aan het station Nijlen gevallen was.  Een heldendaad op risico van haar eigen leven. Agnes J. (61) doe het verhaal nog zinderend van emotie : 'Ik stond met m'n wagen net voor de gesloten spoorovergang aan de J.E. Claeslaan te wachten.  Plots zag ik een bejaarde dame die nog snel de sporen wilde oversteken.  

De vrouw was echter in paniek geraakt toen ze bij het oversteken van de overweg plots het belsignaal hoorde. Ik sprong uit m'n auto en snelde naar de oude dame om haar snel terug op de been te helpen.  Het scheelde maar 5 seconden voordat de trein aanstormde. Het was een IC-trein die niet stopte in Nijlen.'

Heldendaad op risico van haar eigen leven

'Wat me zo teleurstelde was dat niemand van de omstaanders enig initiatief nam om de gevallen bejaarde dame mee te helpen redden. Iedereen keek alleen maar toe.  Ik heb de 81-jarige dame naar het nabijgelegen ziekenkaskantoor begeleid.    Een ambulance bracht ze na de eerste verzorging naar het ziekenhuis in Lier.  Ze had een gebroken pols en kneuzingen.  De bejaarde woont in het RVT van Nijlen,' aldus redster Agnes.

Agnes J. uit Olen riskeerde haar eigen leven om het oude vrouwtje te redden van een gewisse dood door een aanstormende trein.  Een heldendaad die niet vaak het nieuws haalt.

Straks meer.